Diensten

Relatietherapie


We hebben in ons leven dagelijks te maken met allerlei relaties op verschillende niveau's. Over het algemeen verloopt dit goed en denken we er niet teveel bij na.

Het wordt een probleem wanneer we elkaar niet verstaan, dat veroorzaakt in het dagelijkse contact het ene moment veel spanning en de andere keer kan je het zo van je schouders afglijden.


Het zijn vaak de mensen die je na staan waarbij het behoorlijk ingewikkeld kan worden.

In de films lijkt de aanloop naar een relatie toe vaak ingewikkeld, maar ik zou bijna zeggen dat is nog kinderspel. Het begint pas op het moment dat je voor elkaar kiest.


De patronen/gewoontes beginnen zich te ontwikkelen, heel handig dat je niet over alles hoeft na te denken. Bij veranderende levensfases/kantelpunten vraagt het vaak een aanpassing van patronen, dat is niet altijd makkelijk. Zeker niet als er spannings- en stressvolle situaties zijn. Dan grijpt een mens vaak terug op "oude gebruiken" omdat dat bekend is. Maar wat eerder heeft gewerkt kan dan een probleem zijn.


Individuele therapie


Naast de relatie met de ander heb je ook soms werk genoeg aan jezelf en met jezelf. Vragen/twijfels over jezelf of je er toe doet (je doet er toe), wat wil ik en hoe geef ik (weer) zin aan mijn leven.Problemen zijn gedateerde oplossingen


In de gesprekken gaan we samen op zoek waar de beweging zit en je weer bij jezelf kan komen om vervolgens weer bij elkaar te kunnen komen.
Je mag van mij integriteit, deskundigheid en professionaliteit verwachten. Daarnaast heb ik een geheimhoudingsplicht en blijft alles binnen de muren van de praktijk. Ik werk onafhankelijk en niet met verzekeraars of derden. Dit betekent dat er niet gerapporteerd wordt aan bijvoorbeeld een huisarts of DBC Informatie System. Dat maakt dat je ook zonder verwijzing of diagnose terecht kunt.